Ja tenim en marxa la plataforma de desenvolupament Nvidia/ZED!

Sembla només un garbuix de cables, però és una de les plataformes de desenvolupament d’aplicacions de visió artificial més potents que hi ha al mercat.

Finalment hem aconseguit configurar i posar en marxa la plataforma que utilitzarem per desenvolupar i testar els algorismes de processament d’imatge en 3D, necessaris per proporcionar a les ulleres d’en Biel les funcions i capacitats que volem que tingui.

Ara mateix la plataforma es composa de dos components, una càmera estereoscòpica ZED  (la podeu veure a fixada sobre la pantalla) i una unitat de processament gràfic (GPU) Nvidia Jetson TX1.

Si us hi fixeu en la imatge, veureu que la càmera està composada en realitat per dues càmeres. Això permet que pugui captar les imatges com ho fan les persones, a través dels dos ulls. D’aquesta manera pot no solament percebre la realitat, si no també la distància a la que estan les coses.

En la pantalla podeu veure una mostra de la capacitat de la plataforma. En el requadre de dalt a l’esquerra es pot veure la imatge estereoscòpica captada per la càmera  (dues imatges aparentment repetides, però lleugerament diferents, per que cadascuna està presa amb un dels dos “ulls” de la càmera). En el requadre inferior a l’esquerra es pot veure una primera segmentació de la imatge per profunditat (el que es coneix com “depth map”). Finalment a la dreta hi tenim ja la imatge captada en 3D, en la fotografia que adjuntem no es pot notar però el sistema permet canviar el punt de vista per veure’n la perspectiva espacial.

El treball amb aquesta plataforma ens ha de conduir a desenvolupar aplicacions que ens permetin realitzar les diverses funcions que han de poder realitzar les ulleres d’en Biel, des de la millora del contrast i la detecció de vores fins a la detecció de possibles obstacles o canvis de profunditat en el terreny. Un cop en disposem podrem enviar la imatge millorada a unes ulleres electròniques per tal que les persones com en Biel puguin veure-hi millor. Això esperem!

Volem agrair molt al meu germà Jordi Puig el seu esforç per posar-ho en marxa. Sense ell encara hi seriem. Gràcies Jordi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: