Samsung ens ha vingut a veure a casa!

Amb ocasió del Mobile World Congress, i més concretament en el congrés FYFN (“Four Years From Now”) que s’hi desenvolupa paral·lelament, dedicat específicament a innovació i start-ups , Samsung C-LAB va presentar a Barcelona els nous dispositius i solucions tecnològiques en les que estan treballant.

Samsung desenvolupa els seus projectes més innovadors a través de Samsung C-LAB, el laboratori creatiu de Samsung. Entre aquests projectes innovadors van presentar Relumino, una nova aplicació per dispositius ANDROID que millora la imatge de forma que facilita la percepció de les persones amb baixa visió.

Relumino utilitza unes ulleres de realitat virtual com les Gear VR, que permeten col·locar-hi dins un telèfon mòbil a través del qual l’usuari veu la imatge millorada. L’aplicació millora la qualitat d’imatges i el text que veu l’usuari. La seva Tecnologia d’Assistència a la Visió processa les imatges obtingudes per la càmera del telèfon intel·ligent i millora les condicions d’observació mitjançant la compensació a través de la millora de vores, millora del contrast, millora de text, la re-assignació de punt cec (mitjançant el desplaçament d’imatges) i la correcció d’imatge distorsionada (causada per metamorfopsies). Aquestes innovacions poden ajudar a proporcionar la restauració parcial de la visió, i pot ser ajustat a les necessitats de cada persona mitjançant ajustaments personalitzables. Una prova clínica que es va iniciar al gener de 2017, mostra una millora significativa de l’agudesa visual i la velocitat de lectura més ràpid utilitzant Relumino.

samsung_relumino_poster

Vàrem poder contactar amb Samsung C-LAB en el seu stand del congrés FYFN, i els hi vàrem explicar el projecte de les Ulleres d’en Biel. Els hi vàrem demanar si podríem venir amb en Biel per provar la seva tecnologia en el seu stand, cosa a la que van accedir immediatament. Així doncs, al dia següent, i després de no pocs tràmits per poder fer entrar a un nen de 5 anys en la Fira de Barcelona, en Biel va poder provar el prototip de Relumino.

Malauradament les condicions de l’entorn en un stand d’una fira no són els més adequats per que un nen de 5 anys manifesti si troba millora en la seva visió. El personal del Samsung C-LAB ho va notar, i ells mateixos van oferir a venir a casa per poder provar-ho en un entorn on el Biel es trobés més còmode!!! I així ho van fer, com podeu veure en les següents fotografies:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb les proves realitzades es va poder comprovar que amb Relumino en Biel podia identificar millor objectes i persones, especialment a distàncies mitges i llargues. No es va tractar d’unes proves amb una precisió clínica, però si ens van permetre comprovar la utilitat d’aplicar tecnologies provinents de la realitat virtual per millorar la visió.

Tot i això, creiem que Relumino no resol completament les problemàtiques que volem solucionar amb les Ulleres d’en Biel. Per exemple, no disposa de capacitat de mesurar distàncies ni de detectar obstacles. Malgrat això, te el gran avantatge de consistir en una simple aplicació per mòbil, cosa que permet que tingui un preu molt reduït, de només 99€ (preu orientatiu, ja que encara no es comercialitza). En aquest preu caldria afegir-hi el preu de les ulleres de VR (les Gear VR de Samsung es poden trobar per menys de 100€) i un telèfon mòbil Android de gama mitja.

Volem destacar la increïble actitud del personal del Samsung C-LAB en vers en Biel. Van posar en tot moment i per sobre de tot  la possibilitat de millorar la visió d’en Biel, comprometent-se a seguir treballant per millorar la solució i aconseguir millors resultats. Per la nostra part els hi vàrem oferir la nostra col·laboració en la realització de qualsevol prova de possibles noves versions o funcionalitats de Relumino. Gràcies Samsung, seguirem en contacte!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: